Larin izbor (2011)

Drama, Telenovela | 45 Min
Ocena:
9/10
9

Informacije

  • Premijera: 04 Sep, 2011
  • Žanr: Drama, Telenovela
  • Zemlja: Hrvatska
  • Jezik: Hrvatski

Radnja

Larin izbor je napeta ljubavna priča koja mora da prebrodi brojne prepreke. Ovo je priča o izboru jedne žene između dva muškarca, izboru između karijere i porodice, kao i odanosti i bici za preživljavanjem.

Glavne likove Laru i Jašu razdvojiće more, kada Jaša bude morao da ode na daleki put ostavljajući Laru na milost i nemilost svoje zle majke. Lara je zarobljena u, za nju, stranom elitnom svetu dalmatinske aristokratije.

Lara je jednostavna, prirodno lepa, dugačke kose i nasmejana devojka. Završava studije klavira u Splitu, gde sama živi i povremeno radi u jednoj ketering službi. Na jednom slavlju, na kom je služila, upoznaće Jakova, mladog momka iz ugledne splitske porodice. On je dobro odgojen, sportski tip, ali vrlo emotivan, pomalo zamoren roditeljskim očekivanjima i nesiguran u to šta želi da radi u životu. Jaša, kako ga još zovu, se upravo vratio sa školovanja u inostranstvu i zabava u porodici Zlatar priređena je u njegovu čast. Otac proglašava njegovo preuzimanje posla, ali Jašu više zanima mlada devojka koju sreće u kuhinji, praveći se da on nije deo slavljeničke porodice. Jaša i Lara će se zaljubiti jedno u drugo i provesti zajedno ceo bal pod maskama. Nakon strastvene noći u vrtu, njegova majka Nela će ih uhvatiti i oteraće Laru iz kuće. Jaša se neće suprodstavljati majki, ali ipak će otići za posramljenom Larom moleći za oproštaj. Lari je neugodno zbog provedene noći, jer se inače tako ne ponaša. Istovremeno, Jašina majka stvara pritisak na oca da se sinu pronađe prava devojka za njega. Opsednuta je imidžom porodice i nastavkom loze, jer u Splitu ipak svi sve znaju. Uverena da Jaša još uvek viđa Laru, nastoji da joj uništi buduću karijeru. U porodici Zlatar kreću burni sukobi zbog Lare. Jaša shvata da njegova porodica nije ono što je mislio o njima kada je kao momčić odlazio u Ameriku. Kao pobunu zbog pritiska koji vrše na njega, Jaša odlučuje da ode iz porodične firme i sam započne svoj život. Njegov otac, inače uspešni trgovac koji je izgradio bogatstvo, tu njegovu odluku teško će podneti i doživeće srčani udar. Otac je trebalo da isplovi sa robom koju prevozi, pa je Jaša sa osećajem krivice želeo da se iskupi i učiniti to umesto njega. U dirljivom oproštaju pre isplovljavanja, tražiće od Lare da ga čeka i tada će je zaprositi. Nakon tajnog venčanja, odvešće je u porodičnu kuću, tražeći od svojih roditelja da je prihvate, sada kada je zvanično njegova žena. Lara će ostati u nepoznatoj sredini, iskrivljenog sveta koji će početi da liči na pakao, gledajući prema horizontu … i čekajući da se Jaša vrati …

TREJLER:

 

x